KOLONIA 2019 - informacje organizacyjne

BARDZO WAŻNE!!!

PROSIMY o dokładne zapoznanie się z treścią maila oraz INFORMACJĘ ZWROTNĄ DOTYCZĄCĄ ZAPOZNANIA SIĘ Z JEJ ZAWARTOŚCIĄ!

Z uwagi na remont Placu Bankowego, ZMIANA MIEJSCA ZBIÓRKI dzieci wyjeżdżających na turnus kolonijny!!!

Wyjazd: Zbiórka 20.07.2019 godz. 8:00, PARKING „Parkuj i Jedź” W OKOLICY STACJI PKP STADION NARODOWY (MIEJSCE ZAZNACZONE NA MAPIE)

(podróż będzie trwała ok. 5 godz. – proszę zabrać prowiant; przyjeżdżamy na obiad ok. 14:00/15:00)

Powrót: 02.08.2019. godz.15:00/16:00, PARKING PRZY STADIONIE NARODOWYM

Kontakt z kierownikiem kolonii: Sylwester Manowski tel.: 602 586 071

UWAGA: Osoby, które jeszcze nie dostarczyły WYPEŁNIONYCH KART KOLONIJNYCH i ORZECZEŃ o NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI prosimy o BEZZWŁOCZNE PRZESŁANIE SKANU DOKUMENTÓW MAILEMturnusy@fundacja-cukrzyca.pl

Oryginał karty kolonijnej prosimy włoży dziecku do bagażu.

Miło nam poinformować, iż tegoroczny turnus kolonijny wpiera firma Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o. przekazując dla naszych Podopiecznych sensory Free Style Libre oraz organizując w ramach kolonii dzień pełen zabaw i atrakcji pt.: „FreeStyle Libre Olimpic City Summer”. Podczas tego wydarzenia Abbott będzie przygotowywał materiał zdjęciowy i filmowy do celów marketingowych firmy (i naszej Fundacji). Nasi Podopieczni biorący udział w zabawie mogą znaleźć się na w/w materiałach. W związku z powyższym firma Abbott zwróciła się do nas z prośbą o skompletowanie od opiekunów prawnych ZGÓD na UTRWALENIE i WYKORZYSTANIE WIZERUNKU dzieci biorących udział w zabawie. BEZ WYRAŻENIA STOSOWNEJ ZGODY DZIECKO NIE BĘDZIE MOGŁO WZIĄĆ UDZIAŁU W ZABAWIE

W związku z powyższym zwracamy się do Państwa z prośbą o:

1. Wydrukowanie ZGODY na UTRWALENIE i WYKORZYSTANIE WIZERUNKU, wypełnienie i podpisanie orazPRZEKAZANIE ORYGINAŁU w dniu wyjazdu Pani Dagmarze Staniszewskiej lub włożenie dziecku dokumentu do bagażu.
  2. Opiekunowie wyrażający zgodę na założenie dziecku podczas kolonii sensora FS Libre proszone są o wydrukowanie ZGODY na ZAŁOŻENIE SENSORA FSLibrewypełnienie i podpisanie oraz PRZEKAZANIE ORYGINAŁU w dniu wyjazdu Pani Dagmarze Staniszewskiej lub włożenie dziecku dokumentu do bagażu.
  3. Osoby korzystające z systemu monitorowania glikemii flash FSLibre proszone są o zaktualizowanie oprogramowania CZYTNIKA zgodnie z INSTRUKCJĄ, w przypadku skanowania się TELEFONEM, również prosimy o aktualizację oprogramowania.

CO KAŻDY UCZESTNIK TURNUSU POWINIEN ZABRAĆ ZE SOBĄ?
PODPISANE: glukometr i nakłuwacz, pompę, peny, insulinę, glukagon, etc.

(insulinę przewozimy w opakowaniach termicznych, jeżeli ktoś nie posiada – zbierzemy insuliny w autokarach do lodówek turystycznych)
- min. 3 opakowania pasków do swojego glukometru, lancety do nakłuwacza
- min. 8-10 wkłuć, min. 4 zbiorniczki na insulinę do pomp, igły do penów
- zapas GLUKOZY

- obuwie sportowe

! PROSIMY O INFORMACJE, JEŚLI DOWOZICIE PAŃSTWO DZIECKO BEZPOŚREDNIO DO RAJGRODU !

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia J